OM FORSKARTORGET

Forskartorget är ett forum som tillsammans med universitet, högskolor, stiftelser, myndigheter, företag, organisationer och bokförlag presenterar ett tvär- och populärvetenskapligt program. Forskartorget väljer att dyka upp i sammanhang och på platser där vi känner att synligheten och kontakten med publiken är viktig. Forskartorgets huvudarena har under många år varit Bokmässan i Göteborg.

BLI EN AV OSS

Vill du och din organisation vara med och sprida forskningsresultat på ett attraktivt och tillgängligt sätt? Är du föreläsare, organisatör eller finansiär och vill delta på Forskartorget
är du välkommen att kontakta oss.

 

ALLT MELLAN HIMMEL OCH JORD

Forskartorget är Bokmässans största arena för populärvetenskap. Här presenterar ledande forskare de senaste forskningsrönen inom allt från samhällsvetenskap till historia, litteratur, språk, medicin, teknik och utbildningsvetenskap, ofta kopplat till en bok. Årets program är inget undantag. Här följer några exempel: Vilken uppgift ska humaniora ha i skolan? Efter antibiotika – om smitta i ny tid, Den otippade överlevaren - romani čhib, Begripa världen genom orden, Författarnas Paris – Från Balzac till Modiano, Det Kalla Kriget och kvinnors rättigheter, Sveriges första lantmätare, Utbildning och inkludering i migrationens tid, Zlatan – läslockaren för killar som inte läser böcker, Från Strindberg till Storytel i läsarens spår, Atomen - vår spion i universum, Immanuel Nobel & Söner, Den verkliga Ulla Winblad, I trädgårdens spår, Pandemins effekt på öppna forskningsresultat, Naturen, kärleken och den svenska visskatten, Släktforskare löste dubbelmordet i Linköping, Allmän rösträtt? Om rösträttshinder efter 1921, Möt världens märkligaste djur, Häxor och fake news.